Nieuws

Subsidiemogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid

Het creëren van een duurzame samenleving heeft de afgelopen tijd grote prioriteit gekregen. Overheid, burgers en ondernemers zullen moeten investeren om dit doel te bereiken. Vooral ondernemers worstelen met dit thema, immers duurzaamheid is in de meeste gevallen niet hun core-business. Het doen van grote investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen óf het ontwikkelen van nieuwe producten kan vanuit een duurzaamheidsoogpunt wellicht logisch zijn, voor een business case misschien niet. De overheid wil dan ook graag ondernemers ondersteunen, door middel van subsidies en fiscale maatregelen. Welke subsidies zijn er nu eigenlijk, en welke zijn passend voor uw businesscase?

Ga verder met “Subsidiemogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid” lezen

Klimaatverandering: De impact van klimaatverandering op bedrijven

Risico’s van klimaatontwikkeling leiden tot wereldwijde aandacht voor duurzaamheid en innovatie.

Duurzame innovaties en risico-ontwikkeling trekken altijd samen op. De onstuimige klimaatontwikkelingen maken dat er wereldwijd een brede aandacht voor duurzaamheid is ontstaan.  Het risicogebied van dit nog jonge domein is volop in ontwikkeling en erg breed. De behoefte aan innovatie is groot; de kansen zijn dan ook volop aanwezig. Echter de risico-ontwikkeling trekt er samen mee op en vooral de tijdsdruk maakt dit weer extra spannend.

Ga verder met “Klimaatverandering: De impact van klimaatverandering op bedrijven” lezen

Duurzaamheid als verdienmodel

Duurzaamheid als verdienmodel klinkt interessant, maar hoe doe je dat? Een traditioneel verdienmodel beschrijft een organisatiemethode om financiële waarde te creëren. Nu de samenleving de huidige economische situatie met argusogen bekijkt, is er vraag naar een nieuwe manier van organiseren. Eén die niet alleen kijkt naar financiën, maar bijvoorbeeld ook naar het beschermen van de natuur of naar sociaal kapitaal. Ga verder met “Duurzaamheid als verdienmodel” lezen