Het creëren van een duurzame samenleving heeft de afgelopen tijd grote prioriteit gekregen. Overheid, burgers en ondernemers zullen moeten investeren om dit doel te bereiken. Vooral ondernemers worstelen met dit thema, immers duurzaamheid is in de meeste gevallen niet hun core-business. Het doen van grote investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen óf het ontwikkelen van nieuwe producten kan vanuit een duurzaamheidsoogpunt wellicht logisch zijn, voor een business case misschien niet. De overheid wil dan ook graag ondernemers ondersteunen, door middel van subsidies en fiscale maatregelen. Welke subsidies zijn er nu eigenlijk, en welke zijn passend voor uw businesscase?

Tijdens deze presentatie zal aandacht geschonken worden aan nationale subsidiemogelijkheden die op dit moment interessant zijn voor ondernemers die aan de éne kant willen verduurzamen door hier investeringen in te doen, en aan de andere kant bedrijven die aan de slag willen met innovatieve productontwikkelingen.

Gastspreker van IncentiveNL is: Sander Potters

Sander Potters is werkzaam als subsidie consultant binnen InventiveNL. Al ruim twintig jaar adviseert InventiveNL ondernemers in de sectoren Chemie, Energie & Milieu, Food & Agro, High Tech Systemen & Materialen, ICT, Life Sciences & Health, Logistiek, Maakindustrie en Transport.