Op 26 september heet IBI2 jullie graag welkom in Venlo.

Paul Bessems helpt marktleiders bij het navigeren in deze turbulente digitale tijden. Hij helpt ze bij het ontwikkelen en toepassen van organisatieconcepten zoals: blockchain, rijke data, datalogistiek en de digitale lopende band, met als doel het tegengaan van digital waste en het verbeteren van de productiviteit. Hij combineert disruptieve technologieën met fundamenteel nieuwe organisatiemodellen. Hij beweegt tussen wetenschap en praktijk, is ondernemer, internationaal spreker, strategisch consultant, trainer en (co-) auteur van meer dan tien managementboeken.

Paul Bessems

Paul heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op de nieuwe context (data economie) en nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Hij is een expert op het gebied van het Community Model Canvas, de digital assembly line en is industrie agnostisch.

Naast zijn werk als organisatieadviseur is hij ook founder en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Weconomics is een netwerk van meer dan 250 partners die zelfstandig én samen bijdragen aan de missie: ‘Work Less Achieve More’. Kern hierbij is de inzet van nieuwe organisatiemodellen en technologie. Hierdoor worden we productiever waardoor surplus ontstaat die ingezet kan worden in sectoren waar tekorten zijn zoals onderwijs, zorg en veiligheid. Tekorten in onderwijs, zorg en veiligheid kunnen moeilijk opgelost worden met meer geld, maar wel met meer tijd en aandacht. Een grote meerderheid zal het daarmee eens zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat we als samenleving die kant al op bewegen. Het is de missie van Paul en van de foundation om door middel van lezingen, artikelen, boeken, events, conferenties en trainingen de organisatie van een brede en duurzame welvaart hoog op de agenda te krijgen en vervolgens te helpen bij het de stapsgewijze realisatie.

Daarnaast is Paul ook CEO van Weconomics Solutions, uitvoerder van de Weconomics Foundation. Dit bedrijf houdt zich bezig met het toepassen van disruptieve organisatietechnologie in combinatie met fundamenteel nieuwe organisatiemodellen. Ten slotte is hij ook founder van The Institute for New Organizational Thinking.

Paul studeerde organisatiekunde aan de TUE. In 1992 introduceerde hij de Harvard Case Methode in Nederland en zette hij onder andere masterprogramma’s en promotieonderzoeken op. In 1992 startte hij Buro Staff Support, zijn eerste professionele community. Sindsdien draagt hij bij aan het opzetten van tientallen professionele communities.

Voor aanvullende informatie en voorbeelden zie www.paulbessems.com