Donderdag 28 maart 2019
14:00 – 18:00 uur
FieldLab Robotica
Marie Curieweg 16
6045 GH Roermond

Robotica; Een inkijk in zwerm-robotica en kunstmatige intelligentie

Op 28 maart worden wij ontvangen door Act-in International in Roermond.

Zwerm-robotica is een benadering voor de coördinatie van meerdere robots als een systeem dat bestaat uit grote aantallen meestal eenvoudige fysieke robots. Er wordt verondersteld dat een gewenst collectief gedrag naar voren komt uit de interacties tussen de robots en interacties van robots met de omgeving.

Kunstmatige intelligentie is een interdisciplinair vakgebied. Om functionele kunstmatige intelligentie te bereiken worden er technieken uit verschillende vakgebieden gebruikt. Deze vakgebieden variëren van informatica tot geesteswetenschappen. Een greep uit deze gebieden: patroonherkenning en beeldverwerking, cognitieve psychologie, logica, statistiek en linguïstiek.

Gastspreker van Act-in is: Dr. Rico Möckel.

Dr. Rico Möckel is collega professor voor cognitieve robotica en intelligente systemen op de afdeling Data science and Knowlegde Engineering (DKE). Hij is de directeur van het DKE SwarmLab van Maastricht University.

Zijn onderzoeksinteresse is gericht op zalfcoördinatie en leren in complexe en gedistribueerde autonome systemen. Zijn expertisegebieden liggen in de robotica en intelligente systemen. Hierbinnen is hij werkzaam op het gebied van Cognitieve Robotica, Neuro-Robotica, Hulprobots, Sociale Robotica voor ouderen en kinderen, Swarm-robotica, computationele neurowetenschap, machine learning, mens-robot interactie, evenals motorische controle en leren.

Samen met collega’s won Dr. Rico Möckel o.a. de 2018 UM Data Science Research Competition, de 2017 UM Impact Course competition en nog heel veel andere onderscheidingen.